Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 15 augustus 2016 @ 15:11 door Ingrid , 259 keer bekeken

Kabeljauw met zoete aardappel…

 

Kabeljauw met zoete aardappel en meergranenrijst
3 personen

Benodigdheden
275 gr Lassie Meergranenrijst
40 gr boter
1 rode ui, in ringen
500 gr zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 el olijfolie
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
400 gr kabeljauwfilet
4 el fijngesneden peterselie

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
Verhit intussen de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de aardappel toe en bak in 6 min. gaar. Verhit intussen in een andere pan de olie en bak de champignons 3 min. Meng met de zoete aardappel.
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur in 4 min. net gaar. Keer halverwege.
Meng de rijst met de zoete aardappel en verdeel over 3 borden. Serveer met de kabeljauw en bestrooi met de peterselie.

Lekker met een groene salade.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.