Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016 @ 14:48 door Ingrid , 297 keer bekeken
Pompoensalade
bijgerecht 8 personen
Benodigdheden
1 pompoen
5 el olijfolie extra vierge
1 rode ui
8 semi zongedroogde tomaten
75 g rucola
1 el pompoenpitten
2 el balsamicoazijn
bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.
Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.
Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip
Je kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.
Je kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.