Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 15 augustus 2016 @ 14:37 door Ingrid , 230 keer bekeken
Witlof met bietjes en peer uit de oven
2 personen
Benodigdheden
2 voorgekookte bieten
1 peer
1 eetlepel honing
takje rozemarijn
peper & zout
pijnboompitten
geitenkaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de onderkant van de witlof en snijd het in de lengte door in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern van de witlof. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis, snijd de bieten in grove stukken. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak deze grof.
Verdeel de witlof, bietjes en peer over een bakplaat. Besprenkel met rozemarijn en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de groenten met olijfolie en verdeel de honing over de bakplaat. Bestrooi met pijnboompitjes en tot slot met verbrokkelde geitenkaas.
Bak de bakplaat met groenten 30 minuten in de oven, schep het tussendoor even om.
Serveer het gerecht met kipfilet en aardappeltjes, of iets anders dat je er lekker bij vindt.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.