Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 27 april 2021 @ 21:04 door ma-de-liefje , 334 keer bekeken
Asperges met beenham en bieslooksaus
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal voedingswaarden
30 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
zet alles op mijn lijst
500 g witte asperges
900 g krieltjes (zak à 450 g)
2 eieren
125 g crème fraîche
2 tl gedroogde bieslook
1 teen knoflook
200 g gebraden beenham
Bereiden
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Kook de asperges 10 min.
Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 min. nagaren.
Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.
Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar en kook de eieren in 7 min. hard.
Laat schrikken onder koud stromend water.
Meng de crème fraîche met de bieslook en pers de knoflook erboven.
Voeg peper en eventueel zout toe.
Roer goed.
Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Verdeel de asperges met de beenham, krieltjes en ei over de borden.
Schep er de bieslooksaus bij.
Tip:
Serveer er een frisse salade bij van romainesla (zak 200 g), 1 gesnipperde rode ui, 4 el extra vierge olijfolie, 2 el citroensap en peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie 415 kcal
eiwit 19 g
koolhydraten 46 g
vet 16 g
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.