Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 24 mei 2020 @ 14:41 door ma-de-liefje , 336 keer bekeken
Witte asperges met zalm en citroenboter
hoofdgerecht
4 personen
389 kcal voedingswaarden
30 min. bereiden
Ingrediënten
500 g witte asperges
450 g krieltjes
1 citroen
15 g verse dille
426 g rode zalm (blik à 213 g)
100 g boter
Bereiden
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Kook de asperges in een aspergepan in ruim kokend water met zout 20-25 min.
Laat 5 min. in kookvocht staan. Kook de krieltjes in een laagje water met zout in 8-10 min. gaar en giet af.
Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Snijd de dille fijn.
Laat de rode zalm uitlekken en verdeel in stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan en laat het citroensap hier 3 min. in uitbruisen.
Voeg de helft van de citroenschil toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de asperges en krieltjes op grote borden.
Schenk een scheutje citroenboter erover.
Verdeel de zalm over de asperges.
Bestrooi met de dille en de rest van de citroenschil.
Serveer de rest van de citroenboter er apart bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie 389 kcal
eiwit 16 g
koolhydraten 25 g
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Dit ga ik proberen.
Lijkt me echt lekker