Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 24 mei 2020 @ 14:41 door ma-de-liefje , 333 keer bekeken
Witte asperges met vinaigrette
voorgerecht
4 personen
240 kcal voedingswaarden
25 min. bereiden
Ingrediënten
500 g witte asperges
2 eieren
8 el olijfolie (extra vierge)
2 el citroensap
1 bakje bieslook (25 g)
3 tl kappertjes
Bereiden
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.
Snijd de asperges doormidden en kook ze in een pan met water met een mespunt zout 15-20 min. tot ze zacht zijn.
Kook intussen de eieren in 8 min. hard.
Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
Laat de eieren onder koud stromend water schrikken, pel ze en hak ze fijn.
Klop in een kommetje de olie met het citroensap tot een dikke vinaigrette.
Knip de bieslook erboven fijn.
Voeg de kappertjes toe aan de vinaigrette en meng alles met elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de asperges op borden en schenk de vinaigrette erover.
Garneer met de fijngehakte eieren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie 240 kcal
eiwit 5 g
koolhydraten 4 g
vet 23 g
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.