Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 11 november 2022 @ 22:32 door ma-de-liefje , 61 keer bekeken

Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel
Herfst 4 personen


Benodigdheden
10 kleine cocktailuitjes ( of 2 grote uien in stukjes)
3 teentjes knoflook
1 winterwortel
100 gr spekblokjes
1 courgette
1 el olijfolie
250 gr champignons
600 gr sukadelappen
70 gr tomatenpuree
1 el balsamicoazijn
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
½ el Italiaanse kruiden

Braad of stoofpan


Bereiden
Snijd de knoflook fijn en eventueel de 2 grote uien in het geval je geen cocktailuitjes hebt.
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.
Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin.
Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 minuten mee. 
Schep daarna de champignons erdoor en bak deze nog even mee.
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon erbij.
Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. 
Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.
Snijd de courgette in stukken en voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is toe.


Tip: Lekker met rijst, aardappeltjes of polenta.


Bron:LeukeRecepten



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.