Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 11 november 2022 @ 22:32 door ma-de-liefje , 59 keer bekeken
Pittige pompoenstoof
Herfst 4 personen
Benodigdheden
800 gr pompoen (in blokjes)
1 grote ui (naar eigen keuze)
1 teen knoflook
1 blokje groentebouillon
500 ml water
200 gr kikkererwten (conserven uit zak of pot)
verse peterselie
250 gr champignons
2 el tomatenpuree
2 tl harissa (of meer naar smaak)
2 el boter of margarine
Bereiden
Snijd de ui en knoflook fijn en smelt de boter in een braad- of stoofpan.
Fruit hier de ui en knoflook in en roer hier de harissa en de tomatenpuree doorheen.
Voeg dan de plakjes champignons toe en roerbak even mee.
Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en schep er goed doorheen.
Los het bouillonblokje op in het water en giet de bouillon vervolgens met de pompoen in de pan.
Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 30 minuten stoven met de deksel een klein beetje open.
Roer er de laatste 5 minuten de kikkererwten en peterselie doorheen.
Proef op het laatst of er nog een beetje peper, zout of harissa in hoort.
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Serveer er eventueel wat Griekse of plantaardige yoghurt bij.
Tip:
Harissa is een pittige pasta van o.a. pepers en tomaat uit Noord-Afrika en is vrij goed verkrijgbaar bij de grotere supermarkten.
Serveer je de stoof met rijst, aardappel of brood dan kun je 4 tot 6 personen aanhouden voor dit recept.
Bron:LeukeRecepten
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.