Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 11 november 2022 @ 22:32 door ma-de-liefje , 60 keer bekeken
Coq au vin
Herfst 4 personen
Benodigdheden
5 kip drumsticks (à 550-600 gram)
250 gr champignons
1 winterpeen
2 uien
100 gr ontbijtspek
5 el bloem
peper en zout
½ tl paprikapoeder
1 tl tijm
250 ml rode wijn
400 gr tomatenblokjes
1 bouillonblokje
350 ml water
boter om in te bakken.
peterselie voor de garnering
Een grote braadpan
Bereiden
Meng het bloem met paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.
Wentel de kip goed in de bloem en zorg dat zoveel mogelijk bloem aan de kip blijft plakken.
Snijd de champignons en ui in plakjes.
Schil de winterpeen en snijd deze ook in plakjes.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Verhit een beetje boter in de pan en bak de drumsticks kort, maar goudbruin aan de buitenkant in ongeveer 5 minuten.
Haal vervolgens de drumsticks uit de pan. Indien er nog wat bloem in de pan zit, laat dit gewoon zitten.
Bak vervolgens in dezelfde pan met de overgebleven boter het ontbijtspek, winterpeen, champignons en ui ± 3 min.
Voeg vervolgens wijn, een bouillonblokje, tomatenblokjes, tijm en stap voor stap het water toe.
Kook 5-10 min op hoog vuur en voeg de kipdrumsticks toe en laat vervolgens ± 45 min stoven.
De wijnsaus zal in deze tijd goed indikken.
Tip:
Dikt de saus niet voldoende in? Gebruik dan een beetje van de overgebleven bloem of wat maïzena om de saus in te dikken.
Los dit eerst in een kommetje met water op voordat het aan de coq au vin toegevoegd wordt.
Bron:LeukeRecepten
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.