Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 11 november 2022 @ 22:32 door ma-de-liefje , 61 keer bekeken
Paddenstoelenstoof
Herfst 4 personen
Benodigdheden
150 gr oesterzwammen
250 gr kastanjechampignons
150 gr Shiitake
2 rode uien
4 teentjes knoflook
25 ml whiskey naar keuze (optioneel)
bosje verse peterselie
2 tl gerookte paprikapoeder (pittig)
½ verse rode peper (optioneel)
50 gr kappertjes
paprika uit pot (à 295 gr)
2 tl gedroogde rozemarijn
2 tl gedroogde salie
250 ml oatly haver cuisine of slagroom
Pastinaakpuree
400 gr pastinaak
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde salie
klontje boter
Handig
staafmixer of aardappelstamper
Bereiden
Begin met al het snijwerk en start dan pas met koken.
Halveer de uien en snijd er halve ringen van.
Pers de knoflook uit of snijd fijn.
Pluk de blaadjes van de peterselie en houd apart.
Snijd de steeltjes fijn.
Breng een pan met water aan de kook.
Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken.
Kook de pastinaken voor ± 10 min of totdat je er met je vork in kunt prikken.
Ga ondertussen verder met de stoof.
Neem een grote koekenpan en zet op het vuur.
Bak de uien en paddenstoelen eerst een paar minuten in een droge pan zodat de nootachtige smaken van paddenstoelen vrijkomen.
Voeg na een paar minuten wat olijfolie toe. Bak nog 5 min op hoog vuur.
Alles begint inmiddels te slinken.
Snijd ondertussen de verse rode peper en de paprika uit pot.
Voeg de knoflook, rode peper, paprika, kappertjes, de whiskey, de helft van de peterselie en alle gedroogde kruiden toe en bak voor ± 10 min.
Zet het vuur medium hoog en roer er regelmatig doorheen.
Giet ondertussen de pastinaken af.
Pureer de pastinaken met een stamper of met een staafmixer voor een extra smooth effect.
Voeg de gedroogde rozemarijn, salie en een klontje boter toe aan de puree en roer het goed door elkaar.
Laat met een deksel op de pan staan totdat de paddenstoelenstoof klaar is.
Ga verder met de paddenstoelenstoof.
Voeg de slagroom of haver cuisine toe en roer tot alles goed gemengd is.
Serveer de paddenstoelenstoof met de pastinaakpuree en bestrooi met de rest van de verse peterselie.
Tips:
Wil je pastinaakpuree nog net ietsje romiger hebben?
Voeg er dan een scheutje van haver cuisine of slagroom die je voor de stoof gebruikt aan toe.
Varieer er op los met de paddenstoelen.
Des te meer hoe lekkerder.
Bron:Leukerecepten
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.