Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 oktober 2022 @ 09:00 door Ingrid , 51 keer bekeken

Breekbrood met bospaddenstoel…

Breekbrood met bospaddenstoelenkaas, Provençaalse kruiden en noten
Herfst (hapjes) 6 personen

 

Benodigdheden
½ broodmix (wit)
½ broodmix (zonnebloempitten)
1 tl knoflookpoeder
2 el Provençaalse kruiden
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie (om in te vetten)
1 eidooier, losgeklopt
2 el pistachenoten, gepeld en grofgehakt
100 gr paddenstoelenkaas, geraspt
2 el pompoenpitten
1 el chiazaad
1 el bieslook, gedroogd
bakpapier
springvorm Ø 24 cm

 

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereid de broodmixen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg tijdens de bereiding de Provençaalse kruiden en knoflookpoeder toe aan de broodmix wit en voeg bij de broodmix zonnebloempitten de Parmezaanse kaas toe.
Laat beide mixen 30 min rusten op kamertemperatuur, in aparte kommen.
Vet intussen de randen van de springvorm lichtjes in met olijfolie en bekleed de bodem met bakpapier.
Rol beide deegsoorten uit tot een lange rol van 3 cm dikte. Snijd beide rollen in 15 gelijke stukken, zodat u 30 stukken overhoudt en rol deze in balletjes. Leg de bolletjes naast elkaar in de springvorm. Laat 30 minuten rijzen.
Bestrijk de bovenkant van de balletjes met wat water. Bestrooi vervolgens met pistachenoten, bospaddenstoelenkaas, pompoenpitten, chiazaad en gedroogde bieslook.
Bak het brood in ca. 20 min goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. 

 

Bron;lidl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.