Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 oktober 2022 @ 09:00 door Ingrid , 47 keer bekeken

Mini hartige taartjes met bra…

Mini hartige taartjes met bramen
Herfst (hartige taartjes)  4 personen


Benodigdheden
150 gr bramen
150 gr roquefort
60 gr roomboter
75 gr walnoten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 el honing
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
4 mini taartvormpjes Ø 4-6 cm, ingevet met boter


Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Ris de blaadjes tijm van de takjes en haal de naaldjes van de rozemarijn. Hak de naaldjes fijn en meng ze door de tijmblaadjes. Strooi tussen elk bladerdeeg wat kruiden en leg ze op elkaar en rol uit tot een platte deeglap. Bekleed 4 vormpjes met het deeg, druk de randen goed aan en snijd eventueel te veel deeg weg. Zet de vormpjes een half uurtje in de koelkast zodat het deeg goed terug kan koelen. Dit voorkomt dat het deeg inzakt tijdens het bakken waardoor je geen mooie bakjes krijgt.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. We gaan de bodems blind bakken. Bekleed de vormpjes met bakpapier en vul met een nepvulling (bijvoorbeeld ongekookte rijst of ongekookte bonen). Bak de bodempjes in 15-20 min goudbruin in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de nepvulling en bak nog 5 min.
Hak de walnoten grof in het hakmolentje van de staafmixer. Haal ze uit het bakje. Snijd de roquefort en boter in stukjes en klop dit daarna op met een mixer. Meng de noten en honing door de roquefort crème. Vul de bakjes met 2 el van de crème.
Verdeel de bramen over de mini hartige taartjes en drizzle er eventueel nog wat honing over.


Bron;uitpaulineskeuken



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.