Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 01 oktober 2022 @ 09:00 door Ingrid , 82 keer bekeken
Andijviestamppot met ketjap manis en chipolataworstjes
Herfst 4 personen
Benodigdheden
1 kg aardappels
40 gr pijnboompitten
4 bosuien
1 sjalot
250 gr spekjes
2 el boter
8 chipolataworstjes
50 ml witte wijn
bloem (eventueel)
1 tl dijonmosterd
2 el ketjap manis
100 ml melk
400 gr gesneden andijvie
Bereiden
Schil je aardappels en kook ze 20 min in ruim kokend water, uiteraard met zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Schep uit de hete pan en houd apart. Snijd de bosui in ringetjes en houd apart. Snipper de sjalot en houd apart.
Bak de spekjes in de koekenpan krokant, haal uit de pan en houd apart.
Gooi de boter in de pan en bak de chipolataworstjes gaar. Haal ze uit de pan en houd apart.
Giet de wijn in de pan en voeg de fijngesneden sjalot toe. Laat de jus inkoken tot de een mooie dikke saus. (Ben je ongeduldig dan kan je een klein beetje bloem toevoegen.) Zet het vuur uit en roer de mosterd en ketjap manis door de jus.
Verwarm de melk in een steelpannetje. Stamp met een aardappelstamper de aardappels tot een puree (of gebruik een aardappelpers om je puree te maken) en voeg net zoveel warme melk toe tot je tevreden bent over de smeuïgheid. Proef en breng op smaak met zout & peper. Voeg de andijvie toe aan de puree en roer goed door.
Andijviestamppot op het bord, kuiltje voor de jus, jus in het kuiltje, spekjes, bosui en pijnboompitten eroverheen, worstjes erbij en klaar!
Bron;okoko
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.