Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 23 september 2022 @ 09:50 door Ingrid , 67 keer bekeken

Hazelnootcake

Hazelnootcake
herfst gebak e.d.


Benodigdheden
100 gr blanke hazelnoten
125 gr rijstbloem
4 eieren
170 gr suiker
100 gr roomboter
1 vanillestokje

cake- of taartvorm


Bereiden
Maal de hazelnoten heel fijn in een vijzel of keukenmachine. Doe de rijstbloem bij de gemalen hazelnoten en meng goed door elkaar. Doe de eieren met de suiker in een kom en klop met een garde of mixer tot een luchtig mengsel. Laat ondertussen de boter smelten. Als je eimengsel luchtig is, schraap je het vanillestokje uit en voegt het merg toe. Voeg ook het hazelnootmengsel toe. Klop dit samen tot het heel luchtig is. Voeg tenslotte de gesmolten boter toe (niet te heet!) en klop nog even door tot alles mooi egaal is gemengd. Doe het beslag in een kleine ingevette cake- of taartvorm en bak in een voorverwarmde oven op 175 °C.  in ± 45 min gaar en lichtbruin.

Wil je je cake nog wat extra smaak én crunch geven? Klop dan wat slagroom met een beetje vanillesuiker stijf en besmeer de cake ermee. Hak geroosterde hazelnoten fijn en strooi over de slagroom.


Bron;eetverleden



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.