Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 01 september 2022 @ 11:11 door Ingrid , 47 keer bekeken

Wafeltaart met citroenvulling

Wafeltaart met citroenvulling
gebak e.d. 8 personen


Benodigdheden
wafels
225 gr bloem
1 tl bakpoeder
35 gr maizena
60 gr suiker
375 ml karnemelk
2 eieren
snuf zout
60 ml zonnebloemolie


Citroenvulling
4 citroenen
175 gr boter
5 eieren
150 gr suiker
poedersuiker
2 blaadjes gelatine
100 gr vers fruit (blauwe bessen, rode besjes, druiven, bramen, frambozen)
100 gr frambozen

wafelijzer
Ssringvorm Ø 22 cm


Bereiden
Bekleed een spring- of bakvorm met bakpapier. Week de blaadjes gelatine in koud water.


Citroenvulling
Snijd de boter in kleine dobbelsteentjes, van ½ cm. Zet ze even apart. Splits 3 eieren en doe de eidooiers in een steelpannetje. De eiwitten kun je voor iets anders gebruiken (bijvoorbeeld meringues maken). Breek de andere 2 eieren boven het pannetje. Voeg de suiker toe en rasp de 4 citroenen er boven. Pers 3 citroenen uit en voeg het sap toe. Verwarm al roerende op een laag vuur. Het is niet de bedoeling dat het gaat koken.
Giet het citroenmengsel door een zeef. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door de vulling. Meng daarna de blokjes boter door de vulling. Laat de vulling in 1½ – 2 uur opstijven in de koelkast.


Wafels
Bak ondertussen de wafels. Meng bloem, maïzena, bakpoeder, suiker en het zout in een mengkom door elkaar. Voeg karnemelk, zonnebloemolie en de eieren toe en mix of klop totdat er een mooi glad beslag ontstaat.
Verwarm het wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Vet hem wanneer nodig een beetje in met wat plantaardige olie (of bakspray). Schep 1 á 2 opscheplepels van het wafelbeslag (per wafel) in het wafelijzer en bak de wafels in ± 4 min goudbruin en knapperig. Bak zo 7 wafels.


Opmaken
Leg de wafels naast elkaar op de bodem van het bakblik. Snijd de wafels af zodat ze in de ronde springvorm passen. Bestrijk met de helft van de citroenvulling. Als de vulling te stijf is geworden, roer je deze even los met een garde. Verdeel de frambozen er over en leg er een nieuwe laag wafels op. Druk licht aan. Bestrijk met de rest van de vulling. Laat de wafeltaart minimaal 30 minn opstijven in de koelkast.
Haal de springvorm van de taart. Garneer de taart met vers fruit en bestrooi met poedersuiker.
 
 

Bron;paulineskeuken



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.