Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 13 augustus 2022 @ 13:10 door Ingrid , 77 keer bekeken
Tortilla met tonijn en paprika
zomer 4 personen
Benodigdheden
4 el olijfolie
2 uien, in dunne ringen
1 rode paprika, in dunne reepjes
450 gr aardappelschijfjes (koelvers)
1 el Provençaalse kruiden
1 tl paprikapoeder
6 eieren
2 el groene olijven, grof gehakt, zonder pit
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
½ zakje rucola
6 zongedroogde tomaatjes, in reepjes, op olie
Bereiden
Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui al roerend in minimaal 5 min goudbruin en zacht. Fruit de paprika de laatste minuten mee. Voeg de aardappelschijfjes, kruiden, paprikapoeder en zout toe. Roerbak een paar minuten op een lage stand.
Klop intussen de eieren in een kom los met zout en peper. Voeg de inhoud van de pan eraan toe en schep goed om, tot alles bedekt is met ei. Schep de olijven en tonijn erdoor.
Verhit de overige olijfolie in de pan en laat de inhoud van de kom erin glijden. Druk alles glad met een lepel en bak 1 min op middelhoge stand. Zet de warmtebron laag en laat de tortilla afgedekt in ± 8 min garen. Keer de tortilla eventueel om de andere kant ook goed te bakken.
Keer de tortilla op een plat bord en serveer direct in punten met een flinke pluk rucola en reepjes zongedroogde tomaat.
~bron;spar~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.