Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 30 juli 2022 @ 08:22 door Ingrid , 83 keer bekeken
Zoete aardappel belegd met taleggio en truffel
zomer hapje 9 stuks
Benodigdheden
1 grote ronde zoete aardappel
2 el honing
2 el truffelolie
50 gr amandelen
150 gr taleggiokaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op grilstand.
Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer een ½ cm dik.
Meng de honing met de truffelolie en smeer de zoete-aardappelplakken vervolgens in met de helft van het honing en truffelmengsel.
Rooster de plakken in een broodrooster op de hoogste stand, in ongeveer 2 à 3 keer, totdat ze gaar en bruin zijn.
Plet de amandelen fijn in een vijzel en meng deze met de rest van het honing-truffelmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelplakken.
Beleg met de taleggiokaas, en vervolgens een flinke schep van het honing-truffelmengsel.
Gril ongeveer 2 à 3 minuten totdat de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
Druppel voor het serveren eventueel wat extra truffelolie over de toastjes heen.
Bron;seasons
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.