Blogposts
Blog
Geplaatst op zaterdag 30 juli 2022 @ 08:22 door Ingrid , 89 keer bekeken
Bruschetta met cherrytrostomaatjes, makreel en citroenolie
zomers borrelhapje 6 personen
Benodigdheden
200 gr cherrytrostomaatjes
zout
1 ciabatta brood
1 grote teen knoflook
2-3 el olijfolie
1 klein handje bieslook
1 kleine gerookte makreel
1 citroenzwarte peper
fijne raspcitruspers
Bereiden
Neem de cherrytomaatjes van de tros. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi de tomaatjes licht met zout en laat ze ca. 20 minuten in een vergiet rusten zodat de smaak intenser wordt.
Verwarm intussen de oven voor op 190 °C. Snijd het brood in 8 plakken van ca. 1 cm dik. Rooster het brood ca. 8 minuten op een ovenrooster in het midden van de oven. Wrijf de knapperige broodjes aan 1 zijde in met knoflook en besprenkel de broodjes licht in met olijfolie.
Knip de bieslook fijn. Verwijder het vel van de makreel. Neem ca. 150 gr visvlees van de graat en verdeel het met een vork in kleinere stukken. Was en rasp de citroenschil fijn en meng deze door 1½ el olijfolie. Pers het sap uit ½ citroen. Meng de citroenolie met 1 el citroensap, bieslook zout en peper door elkaar tot een dressing. Schep de uitgelekte tomaat, 150 gr makreel en de dressing door elkaar. Beleg de broodjes met de makreelsalade.
Bron;verseooogst
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.