Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 12 juli 2022 @ 10:20 door Ingrid , 115 keer bekeken
Polonaises met ijs en passievrucht
zomer toetje 4 personen
Benodigdheden
1 portie eiwitschuim (zie recept hieronder)
125 ml slagroom
1 el suiker
3 el advocaat
4 bollen vanilleroomijs
2-3 passievruchten
50 gr blauwe bessen
eiwitschuim basisrecept
1 portie
4 eiwitten (M)
100 gr kristalsuiker
100 gr poedersuiker
2 volle tl maïzena
Bereiden
eiwitschuim
Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.
Verwarm de oven voor op 100 ºC.
Schep het eiwitschuim in een spuitzak van glad mondstuk 2 cm. Teken met potlood op een bakplaat met bakpapier 4 cirkels van 8 cm Ø. Draai het bakpapier om (de cirkel is dan nog wel zichtbaar). Spuit de cirkels vol met een laag eiwitschuim (bodem); begin aan de buitenkant en vul ze dan verder op. Spuit op de rand van de cirkels nog 3 ringen eiwitschuim, zodat een hoge rand ontstaat. Strijk de buitenkant met de achterkant van een lepel van beneden naar boven glad.
Droog de polonaises 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte trommel.
Klop de slagroom met de suiker stevig. Zet de polonaises op 4 borden of een schaal. Schep de advocaat en vervolgens het ijs erin. Maak de polonaises af met een toef slagroom, het vruchtvlees van de passievrucht en evt. blauwe bessen.
Bron;delicious
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.