Blogposts
Blog
Geplaatst op dinsdag 12 juli 2022 @ 10:20 door Ingrid , 116 keer bekeken
Krokante ijsbol met mangoroom
zomer toetje 4 personen
Benodigdheden
½ l roomijs
50 gr paneermeel
50 gr gepelde hazelnoten, gemalen
50 gr geraspte kokos
2 eieren
4 el bloem
frituurolie
voor de mangoroom:
2 rijpe mango’s, geschild en in stukjes
200 ml kokosmelk
½ tl gemalen kardemom
bakpapier
Voorbereiden
Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries. Strooi een mengsel van paneermeel, hazelnoten en kokos in een diep bord. Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord. Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel. Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries. Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn. Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
Bereiden
Pureer de benodigdheden voor de mangoroom.
Verhit de olie tot 180°C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.
Tip
Vervang kardemom eens door een snufje gemalen nootmuskaat.
Bron;Spar
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.