Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 juni 2022 @ 07:37 door ma-de-liefje , 45 keer bekeken

No bake cheesecake met aardbe…

No bake cheesecake met aardbeien en vlierbloesem

 

Ingrediënten 16 personen
200 g AH granola noten & pitten
125 g dadels zonder pit
¼ tl zout
1 el water
7 blaadjes gelatine
250 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
50 g poedersuiker
600 g aardbeien
200 ml vlierbloesemsiroop
400 g roomkaas naturel

 

Aan de slag
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. 
Maal in de keukenmachine de granola, dadels en het zout in 4-5 min. tot een samenhangend mengsel. 
Voeg het water toe als het nog niet plakt. 
Verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk met natte vingers aan. 
Zet tot gebruik in de koelkast.

 

Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in een kom koud water. 
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. 
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. 
Hou 200 g (per taart) apart voor garnering. 
Halveer van de rest van de aardbeien 6 stuks in de lengte.
Verwarm de helft van het vlierbloesemsiroop op laag vuur. 
Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de blaadjes zijn opgelost. 
Laat iets afkoelen.
Doe de roomkaas samen met ¼ van de vlierbloesemsiroop, 4 aardbeien en het gelatinemengsel in de keukenmachine en mix tot een romig mengsel. 
Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door.

 

Neem de taartbodem uit de koelkast. 
Verdeel de gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm. 
Zet de rest van de aardbeien voor de vulling met het puntje omhoog op de bodem van de springvorm. 
Schep het roommengsel erover en strijk glad. 
Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Halveer ondertussen de achtergehouden aardbeien voor de garnering. 
Meng in een kom met de rest van de vlierbloesemsiroop. 
Laat staan tot gebruik.
Neem de taart uit de koelkast.
Haal de springvorm voorzichtig los. 
Schep de gemarineerde aardbeien erbovenop en serveer.

 

Vegantip: Vervang de granola door granola nuts & seeds (zak 350 g, Holie). 
Vervang de gelatine door 1 zakje agaragar (7 g). 
Meng de agaragar door de koude siroop en breng langzaam aan de kook tot het geleert. 
Vervang de slagroom door een plantaardig alternatief (pakje 250 ml, Alpro Whipping, op te kloppen). 
Vervang de roomkaas door een plantaardig alternatief voor roomkaas (bakje 200 g, Violife Creamy). 
Vervang de poedersuiker door veganistische poedersuiker (AH).


Bron:AH



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.