Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 20 juni 2022 @ 12:54 door ma-de-liefje , 18 keer bekeken

Lentestamppot met venkel en v…

Lentestamppot met venkel en vegan chipolata worstjes
lente 4 personen


Benodigdheden
1 kg iets kruimige aardappel
2 venkelknollen
2 preien
2 el milde olijfolie
200 ml halfvolle melk
8 vegan chipolataworstjes
½ bakje tuinkers


Bereiden
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ± 20 min gaar. 
Snijd de onderkant en de stelen van de venkel. 
Snijd de knollen in de lengte in 4 parten en snijd de parten in reepjes van ca. een ½ cm dik. 
Snijd de preien in ringen, was ze en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de venkel 5 min op middelhoog vuur. 
Voeg na 3 min de prei en 75 ml melk (per 4 personen) toe en stoof nog 5 min mee met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de vega chipolata worstjes ± 8 min op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. 
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg toe aan de hete aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. 
Schep de venkel en prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de vega chipolata worstjes en garneer met de tuinkers.


Bron:AH



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.