Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 27 juni 2022 @ 11:36 door ma-de-liefje , 49 keer bekeken

Vegetarische paella

Vegetarische paella
vegetarisch 4 personen

 

Benodigdheden
boter of plantaardige olie
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook
1 venkel, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepeper
300 gr paellarijst
1 pakje (350 gr) Heinz Tomato Frito
500 – 700 ml groentebouillon
plukje saffraan
2 laurierblaadjes
200 gr kikkererwten, afgespoeld
200 gr doperwten (diepvries)
1 citroen, sap + partjes
zwarte peper
platte peterselie


Bereiden
Zet een grote hapjespan op het vuur met een klontje boter of een scheut plantaardige olie. Fruit hierin de uien.
Voeg de knoflook, venkel, paprika, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe en roerbak ± 5 min tot de groenten zachter worden.
Strooi de paellarijst in de pan en roerbak 1 minuut mee.
Schenk de tomato frito en 500 ml groentebouillon in de pan en roer de saffraan, laurierblaadjes en kikkererwten erdoor.
Zet het vuur iets lager en de deksel op de pan. Laat 35 – 45 min rustig pruttelen terwijl je af en toe roert. 
De paellarijst neemt nu het vocht op en gaat garen. 
Vind je dat het te droog wordt, schenk dan nog wat bouillon erbij. 
Proef af en toe om de garing te controleren.
Roer 5 min voor tijd de doperwten erdoor en laat die even mee garen. 
Verse doperwten hebben iets langer nodig.
Proef de paella en breng naar eigen wens verder op smaak met citroensap, zwarte peper en eventueel zout.
Serveer de vegetarische paella in de pan en garneer met partjes citroen en fijngehakte peterselie. *
Schep lekker uit de pan en geniet!


Tip
Zit er aan de venkel nog wat loof? Bewaar deze dan, hak fijn en voeg bij stap 5 toe aan de paella.


Bron:francescakookt



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.