Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022 @ 22:45 door ma-de-liefje , 45 keer bekeken

Thaise curry met paksoi, kipb…

Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashew
zomer kip 4 personen

 

Benodigdheden
350 gr kipgehakt
1 sjalot, gesnipperd
1 pakje Fairtrade Original Thaise rode currypasta, zie notities
1 tl fijngehakte knoflook
1 tl fijngehakte gember
50 gr paneermeel
zout & zwarte peper
zonnebloemolie of andere plantaardige olie
250 gr wortel, in dunne plakjes
2 zoete puntpaprika’s, in reepjes
1 paksoi, in stukjes
1 blik Fairtrade Original kokosmelk, 200 of 400 ml, zie toelichting in intro
50 gr cashewnoten, ongebrand en ongezouten, grof gehakt
2 tl sambal badjak, die vind je ook in het assortiment van Fairtrade Original
300 gr Fairtrade Original bruine rijstnoedels, witte rijstnoedels kunnen
optioneel: fijngehakte lente-ui en/of verse korianderblaadjes

Bereiden
Meng het kipgehakt met 1 tl van de gesnipperde sjalot, 1 tl van de Thaise rode currypasta, 1 tl knoflook, 1 tl gember, de paneermeel, snuf zout en snufje peper. Meng met je handen goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Leg deze op een bord en zet 30 minuten in de koelkast zodat ze stevig worden.
Verhit daarna een hapjespan en schenk 1 el zonnebloemolie in de pan. Bak de kipballetjes rondom bruin (zet het vuur niet te hoog) en schep daarna uit de pan.
Fruit de rest van de sjalot voor 2 minuten. Roer de rest van de Thaise rode currypasta erdoor en bak nog een paar minuten mee tot het heerlijk gaat geuren.
Bak de wortel 2 min mee. Roerbak daarna de puntpaprika en paksoi 2 min mee.
Schenk de kokosmelk in de pan en leg de kipballetjes in de saus. Roer rustig door, breng aan de kook, draai het vuur daarna iets lager en laat 10 min pruttelen zonder deksel op de pan.
Bak ondertussen de gehakte cashewnoten in een koekenpan met 1 tl zonnebloemolie en 2 tl sambal badjak. Bak een 5 min tot de noten goed gaan geuren. Roer regelmatig en schep daarna over in een bakje.
Bereid de bruine rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de Thaise curry met de bruine rijstnoedels en garneer met het cashewkruim en lente-ui en/of koriander naar keuze.

Notities
Ben je een ‘sauzig’ type, gebruik dan een blik van 400 ml kokosmelk.
Als je een drogere saus fijn vindt, gebruik dan een blik van 200 ml.


Bron:francescakookt



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.