Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022 @ 22:45 door ma-de-liefje , 51 keer bekeken

Ovenschotel met kabeljauw, wo…

Ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel
zomer oven 4 personen

 

Benodigdheden
1 kg vastkokende aardappels
500 gr winterpeen
 3 teentjes knoflook
½ bosje dille
½ bosje bieslook
zout & gemalen witte of zwarte peper
olijfolie extra vergine
2 citroenen, 1 uitgeperst en 1 in plakjes
4 kabeljauwfilets van circa 75 – 100 gram p/st, zorg dat ze ontdooid zijn als je bevroren kabeljauw gebruikt
4 tros- of romatomaten


Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de aardappels en winterpeen, spoel af en snijd beide daarna in blokjes. Leg alles op de bakplaat. *
Pel en kneus de teentjes knoflook en leg ze bij de aardappels en wortels.
Hak de dille en bieslook fijn en strooi 2/3 erover, samen met een snuf zout en een flinke scheut olijfolie en het sap van ½ citroen. 
Meng alles goed door elkaar, de aardappels en wortels mogen zwemmen in de olijfolie.
Zet de bakplaat 30 min in de oven, schep halverwege om.
Dep de kabeljauwfilets droog en kwast ze in met olijfolie. 
Bestrook daarna met zout en peper. 
Snijd de tomaten in partjes, besprenkel ze met olijfolie en zout.
Leg na 30 min (check eerst even met een vork of de aardappels en wortels net gegaard zijn) de kabeljauwfilets bovenop de aardappels en wortels. 
Leg op iedere filet een plakje citroen. 
Afhankelijk van de dikte hebben de filets ± 15 min nodig om te garen. 
Leg de partjes tomaat de laatste 5 min erbij.
Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel de ovenschotel met kabeljauw met het resterende citroensap en strooi de laatste kruiden erover. 
Leg overgebleven plakjes citroen erbij. 
Serveer direct.


Tip
Je kunt dit gerecht ook maken in een ovenschaal, maar dan hebben de aardappels en wortels langer nodig om te garen, tel er dan 15 min bij op. 
Op een bakplaat kun je het beter uitspreiden en dan gaart het sneller.


Bron:francescakookt



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.