Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 12 mei 2022 @ 16:20 door Ingrid , 135 keer bekeken
Kikkererwten met chorizo en tomaat
Lente lowbudget 4 personen
Benodigdheden
1 struik bleekselderij
500 gr tomaten
1 Spaanse chorizoworst (250 gr)
2 uien
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
½ el paprikapoeder
1 blik kikkererwten (400 g)
1 vleesbouillontablet
½ pain boulogne (brood)
Bereiden
Bladgroen van bleekselderij eraf halen en apart houden. Bleekselderij schoonmaken. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie in grote diepe pan verhitten. Hierin chorizo 2 min bakken, geregeld omscheppen. Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min bakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min zachtjes bakken. Geregeld roeren. Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min laten pruttelen. Sneetjes brood diagonaal doormidden snijden. Kikkererwten in 4 grote kommen scheppen. Selderijgroen erboven fijn knippen.
Brood erbij geven.
bron;albertheijn
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.