Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 28 april 2022 @ 09:47 door Ingrid , 158 keer bekeken
Penne met groene asperges en walnotensaus
Asperges 2 personen
Benodigdheden
300 gr groene asperges
4 bosuitjes
2 eetlepels olijfolie
150-200 gr volkoren penne
flinke hand basilicum
50 gr walnoten, ongezouten
1 el geraspte oude 30+ kaas
Bereiden
Snijd de houtige onderkant van de asperges en was de asperges.
Snijd de asperges schuin in stukken even lang als de penne.
Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in drieën en halveer de stukken in de lengte.
Meng de asperges met de bosui en schep er 1 el olijfolie door.
Verwarm de grillpan en laat hierin de groente in ± 8 min gaar worden.
Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de basilicum. Hak de walnoten met de basilicum, de geraspte kaas en de rest van de olie fijn. Voeg een paar lepels kookvocht van de penne toe tot het een sausdikte heeft.
Meng de asperges met bosui en de walnotensaus door de uitgelekte penne.
Bron;voedingscentrum
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.