Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 28 april 2022 @ 09:47 door Ingrid , 157 keer bekeken
Asperges met amandelkruimels
Asperges 2 personen
Benodigdheden
600 gr (nieuwe) aardappelen citroensap
1 tl mosterd
2 el olijfolie
peper
600 gr asperges
1 (oude) bruine boterham
50 gr ongezouten amandelen
8 takjes peterselie
1 bosui
1 el vloeibare margarine
1 tl balsamicoazijn
Bereiden
Boen de aardappelen goed schoon. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 min gaar.
Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de olijfolie en wat peper.
Snijd de warme aardappelen in blokjes. Schep de dressing door de nog warme blokjes aardappel en laat dit afkoelen.
Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf. Kook de asperges in ruim water 8-10 min en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
Rooster de boterham en verkruimel het brood. Hak de amandelen klein.
Was de peterselie en de bosui. Knip de peterselie klein en snijd de bosui in ringen. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels licht. Maak dit mengsel op smaak met peper, de helft van de peterselie en een beetje balsamicoazijn.
Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels erover. Meng de rest van de peterselie en de bosui door de aardappelsalade en serveer de salade bij de asperges.
bron;voedingcentrum
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.