Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 24 maart 2022 @ 13:03 door ma-de-liefje , 169 keer bekeken
Lenterisotto met asperges
4 personen
Voorjaar!
Dat proef je in dit heerlijke PuurGezonde gerecht vol groenten.
Benodigdheden
1 ui
400 gr groene asperges
250 gr champignons
3 el zonnebloemolie
250 gr risottorijst
600 ml runderbouillon
300 gr achterham (stuk)
2 el roomboter
enkele sprietjes bieslook
Bereiden
Pel en snipper de ui. Was de asperges en snij ze in stukken. Borstel de
champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui glazig. Voeg de asperges en
champignons toe en bak deze 3 min zachtjes mee. Haal de alles uit de pan
en bewaar.
Voeg de rijst toe aan het achtergebleven vet en bak deze ongeveer 1½ min mee.
Voeg en deel van de bouillon toe en breng op laag vuur aan de kook. Roer af en
toe om. Voeg nieuwe bouillon toe als het grootste deel van de bouillon is
opgenomen.
Voeg na ongeveer 15 min ook het groentemengsel toe aan de rijst en laat
deze meewarmen.
Verhit de rijst nog een paar minuten als alle bouillon opgenomen is.
Snij intussen de achterham in reepjes. Roer de ham en de roomboter door
de risotto. Breng op smaak met peper.
Knip de bieslook en strooi deze over de risotto.
Bron;PuurGezond
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.