Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 maart 2022 @ 12:43 door ma-de-liefje , 167 keer bekeken

Pasta met asperges en zalm

Pasta met asperges en zalm
lente 2 personen

 

Asperges en zalm blijft een lekkere combi, helemaal in deze tijd van het jaar. 
Want juist nu eten we graag deze typische voorjaarsgroente. 
Eet er lekker veel van, een grote portie groente is gezond. 
Het levert je veel vitamines, mineralen en vezels en nauwelijks calorieën.

 

 

Benodigdheden

500 gr witte of groene asperges
100 gr volkoren penne (neem een soort met een kooktijd van ongeveer 10 min)
1 citroen
75 ml crème fraîche
1 kleine courgette
150 gr gerookte zalm
2 el geraspte Parmezaanse kaas


Bereiden
Schil de asperges (groene asperges hoef je niet te schillen) en snij deze in stukken van ongeveer 3 cm. 
Kook de pasta samen met de asperge-stukken in 10-12 min gaar. 
Giet af en vang een beetjes van het kookwater op (is de kooktijd van de penne veel langer of korter dan 10 min, kook de asperges en penne dan apart).
Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
Rasp ondertussen de schil van de citroen. Pers de helft van citroen uit. 
Roer de crème fraîche los met het citroensap en het grootste deel van de citroenrasp.
Rasp de courgette of snij er met een spiraalsnijder slierten van. 
Snij de zalm in reepjes.
Schep de courgette, de room en de zalm door de pasta en asperges. 
Voeg een scheutje van het kookwater toe om het lekker smeuïg te maken. 
Maak op smaak met zout en peper.
Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Laat de kaas even smelten onder de hete grill.

bron:PuurGezond



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.