Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 31 oktober 2021 @ 21:07 door Ingrid , 187 keer bekeken
Warme herfsttaartjes met stoofappelpartjes en blauwe bessen geserveerd met vanille-ijs en karamel-zeezoutsaus
gebak e.d. 4 personen
Benodigdheden
100 gr gezouten roomboter
100 gr suiker
150 ml slagroom
200 gr boter op kamertemperatuur
150 gr rietsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 citroen
1 tl kaneel
450 gr stoofappelpartjes
200 gr blauwe bessen
500 ml vanille-ijs
zout
4 taartvormpjes van 12 cm
bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de gezouten roomboter in een pannetje op laag vuur smelten, voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Voeg vervolgens de slagroom toe en blijf roeren totdat de saus goed gemengd en lichtbruin van kleur is. Laat de saus afkoelen, want dan wordt de saus dikker.
Klop de boter, vanillesuiker en rietsuiker luchtig in een kom. Voeg één voor één de eieren toe totdat alles gemengd is. Rasp de gele schil van de citroen en meng de citroenrasp, zelfrijzend bakmeel, kaneel en een snufje zout door het beslag.
Bekleed de taartvormpjes met bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de blauwe bessen en stoofappelpartjes over de taartjes en bak de taartjes 40 min af in de oven.
Serveer de taartjes met een bol vanille-ijs en de karamel-zeezoutsaus.
bron;lidl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.