Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 31 oktober 2021 @ 21:07 door Ingrid , 158 keer bekeken

Herfstsalade met geitenkaas, …

Herfstsalade met geitenkaas, stoofpeertjes en peperkoek
herfst Maaltijdsalade  3 personen

 

 Benodigdheden
1 citroen
2 kaneelstokjes
5 dl rode wijn
6 stoofperen, geschild
50 gr walnoten
150 gr gemengde bladsla
3 plakken zachte geitenkaas (ca. 100 g per stuk)
3 el honing
6 plakken ontbijtspek of rauwe ham
1 el verse tijmblaadjes
6 dunne plakjes peperkoek, licht geroosterd
3 el sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
versgemalen peper

voor de dressing:
1 sinaasappel
50 ml noten- of arachideolie
1 tl  dijonmosterd
1 el balsamicoazijn of rode vruchtenazijn

 

Voorbereiden
Boen de citroen schoon. Schil de helft ervan in dunne sliertjes en pers de vrucht. Voeg schil, sap en de kaneelstokjes bij de rode wijn. Leg de peren erin, halveer ze eventueel want ze moeten onderstaan. Kook ze in 45-50 min zachtjes gaar. Dit kan een dag van tevoren.

 

Bereiden
Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de sla en de noten over de borden. Verpak de geitenkaas met per plak 1 el honing erop in het ontbijtspek. Boen voor de dressing de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng sap, rasp, olie, mosterd en azijn. Verwijder de klokhuizen uit de peren en snijd de peren in plakjes of blokjes. Verdeel ze over de sla en giet de dressing erover. Bak de geitenkaaspakketjes 2 min per kant in een droge hete koekenpan en leg ze op de salade. Strooi de tijm erover. Bestrijk de plakjes peperkoek met de marmelade en maal er een beetje peper over. Snijd ze in driehoekjes of repen en leg ze op de salade.

 

Tip
Vervang geitenkaas door camembert of brie. Breid de salade eens uit met blauwe bessen of witte druiven .In plaats van wijn bij de peren is druivensap of bessensap ook heel lekker.


bron;culy



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.