Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 31 oktober 2021 @ 21:07 door Ingrid , 171 keer bekeken
Taartjes met herfstfruit
Herfst gebak 6 stuks
Benodigdheden
1 rol kant-en-klaar of 1 portie homemade kruimeldeeg*
6 pruimen, zonder pit, in kwarten
1 appel, in kleine blokjes en ontdaan van het klokhuis
150 gr bosbessen
1 tl kaneel
1 el bruine suiker
Bereiden
Verwarm je oven voor op 175 °C.
Rol het deeg uit en steek er zes rondjes uit, groot genoeg zodat ze de vormpjes (en daarmee ook de randjes) vullen. Voorzie de vormpjes van een stukje bakpapier en leg daar het deeg in.
Meng in een grote kom het fruit met de suiker en kaneel. Schep dit goed om. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet ze op een rooster in het midden van je oven.
Bak ze nu 25 tot 35 min, totdat het deeg gaar en goudbruin is. Haal de taartjes uit de oven en laat even afkoelen.
Tip
*In principe is dit recept voor zes individuele taartjes, maar als je liever een grote variant maakt, kan dat natuurlijk ook. Gebruik dan een ronde vorm met gekartelde rand en een losse bodem.
En kun je het deeg niet vinden of heb je geen zin om het zelf te maken? Gebruik dan ontdooide plakjes bladerdeeg.
bron; smulpaapje
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.