Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 31 oktober 2021 @ 21:07 door Ingrid , 153 keer bekeken

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash
stoofpot 4 personen


Benodigdheden
600 gr magere runderlappen
1 ui
3 knoflooktenen
2 winterwortels
1 rode paprika
3 el olijfolie
2 el bloem
1½ el zoet paprikapoeder
2 blikjes tomatenblokjes 
½ el suiker
Evt. 1 potje witte bonen


Bereiden 
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dep het droog met keukenpapier en snij het in mooie stukken. 
Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Snij de wortels in stukken. Snij de paprika doormidden, haal de zaadlijsten en pitjes eruit en snij hem in stukken.
Verhit de olie. Bak het vlees, terwijl je het goed omschept, aan alle kanten mooi bruin. Bak de ui en knoflook even mee. Strooi de bloem en het paprikapoeder erover en schep alles om. 
Doe de tomatenblokjes, de suiker en een kopje water erbij. Leg een deksel op de pan en laat het vlees zachtjes 2 uur stoven. Doe dan de groenten erbij en als je wilt een potje witte bonen en laat alles samen nog eens 20 min zachtjes pruttelen. Doe er zout en peper bij.

Lekker met aardappels, maar ook met rijst.


Tip
Voeg een flinke schep zure room toe, dat maakt de goulash lekker romig en zacht van smaak.

bron; koken met karin



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.