Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 23 september 2021 @ 10:41 door Ingrid , 196 keer bekeken
Vegetarische kipsaté met frisse rodekool-witlofsalade en jachtkrieltjes met rozemarijn
herfst vegetarisch 4 personen
Benodigdheden
425 gr krieltjes ((jachtkrieltjes) met rozemarijn)
325 gr vegetarische kipstukjes
80 ml ketjap
3 el zonnebloemolie
1 limoen, uitgeperst
4 cm gember, geraspt
1 tl sambal
½ rode kool, in reepjes
200 gr witlof, in reepjes
1 appel, in blokjes
1 peer, in partjes
2 mandarijnen, in partjes
4 el yoghurtmayonaise
1 el witte balsamicoazijn
zout & peper
50 gr cashew & cranberry mix
200 ml satésaus
50 gr gebakken uitjes
bakpapier
spiesen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereid de jachtkrieltjes met rozemarijn volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Marineer de vegetarische kipstukjes in een kom met 40 ml ketjap, 3 el zonnebloemolie, het sap van een halve limoen, de helft van de geraspte gember en een tl sambal. Laat minimaal 10 min marineren.
Maak intussen de salade. Meng hiervoor de rode kool, witlof, appel, peer en partjes mandarijn. Meng de rest van de ketjap en de gember met de yoghurtmayonaise, limoensap en balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.Meng de dressing en de cashew-cranberrymix door de salade.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rijg de gemarineerde kipstukjes aan de spiesen en rooster 20 min op de bakplaat in het midden van de oven.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de vegetarische kipspiesen met satésaus, de salade en de jachtkrieltjes en garneer met gebakken uitjes.
Tip
Houdt u van pittig? Garneer de kipsaté dan met verse chilipeper.
~bron;lidl~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.