Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 23 september 2021 @ 10:41 door Ingrid , 194 keer bekeken
Geroosterde herfstgroenten
herfst 4 personen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bovenkant van de koolraap af en snijd de raap in plakken van 1 cm dik. Schil en was de plakken en snijd in blokjes.
Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.
Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Schil de uien. Snijd alles in grove stukken. Boen de champignons. Snijd de grote paddenstoelen in kwarten en kleinere doormidden.
Meng wat olie door de groenten, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de groenten over twee (met bakpapier beklede) bakplaten. Bestrooi met kruiden.
Bak 30 min in de oven. Schep tussentijds een keer om.
Bak (of pocheer) in de laatste 5-10 min oventijd de eieren.
Verdeel de groenten over vier kommen. Leg op elk bord een ei.
Tip
Ook lekker in combinatie met volkorenrijst (gebruik minder groenten als je rijst erbij serveert)
~bron;verseoogst~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.