Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 23 september 2021 @ 10:41 door Ingrid , 194 keer bekeken

Geroosterde herfstgroenten

Geroosterde herfstgroenten
herfst 4 personen

 
Benodigdheden
800 gr koolraap
500 gr kastanjechampignons
1 el olie
kruidenmix voor groenten
4 eieren
3 uien
2 paprika's
 

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bovenkant van de koolraap af en snijd de raap in plakken van 1 cm dik. Schil en was de plakken en snijd in blokjes.
Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.
Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Schil de uien. Snijd alles in grove stukken. Boen de champignons. Snijd de grote paddenstoelen in kwarten en kleinere doormidden.
Meng wat olie door de groenten, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de groenten over twee (met bakpapier beklede) bakplaten. Bestrooi met kruiden.
Bak 30 min in de  oven. Schep tussentijds een keer om.
Bak (of pocheer) in de laatste 5-10 min oventijd de eieren.
Verdeel de groenten over vier kommen. Leg op elk bord een ei.


Tip
Ook lekker in combinatie met volkorenrijst (gebruik minder groenten als je rijst erbij serveert)


~bron;verseoogst~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.