Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 23 september 2021 @ 10:41 door Ingrid , 174 keer bekeken

Geroosterde hele bloemkool in…

Geroosterde hele bloemkool in een romige paddenstoelensaus
herfst  8 personen

 

Benodigdheden
de paddenstoelensaus
2el boter
1 kleine ui, fijngesneden
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl verse tijmblaadjes
60 ml witte wijn
60 ml bouillon naar keuze
125 ml slagroom
45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
zout * peper naar smaak
1 el witte misopasta (optioneel)


de geroosterde bloemkool
1 grote bloemkool, de stronk er af gesneden
1 el olie
zout & peper naar smaak


Bereiden
de paddenstoelensaus
Smelt de boter en bak de uien en de champignons tot deze vocht loslaten, ± 10 min. Voeg de knoflook en de tijm toe en bak 1 min mee. Voeg de wijn toe om af te blussen.
Voeg de bouillon en de room toe, breng aan de kook en laat pruttelen tot de saus dikker wordt.
Meng de kaas en eventueel de misopasta erdoor. Breng op smaak met zout en peper.


de geroosterde bloemkool
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Smeer de bloemkool in met een kwastje met olie, bestrooi met zout en peper.
Rooster de bloemkool gedurende 50-75 min in de oven. Haal uit de oven, schenk de paddenstoelensaus erover, bestrooi met kaas en zet terug in de oven.
Laat de kaas smelten in ± 3-5 min voor het serveren. Snij de bloemkool in stukken en geniet!

 

~bron;Kevin Lynch~

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.