Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 23 september 2021 @ 10:41 door Ingrid , 166 keer bekeken

Roerbak van pompoen met kip, …

Roerbak van pompoen met kip, peultjes en cashewnoten
herfst 4 personen


Benodigdheden
400 gr pompoenvruchtvlees
1 ui
100 gr peultjes
verse gember
150 gr witte rijst
3 el arachideolie
4 el sukiyakisaus
1 tl suiker
200 gr kiphaasjes
75 gr cashewnoten
zwarte peper & zout


Bereiden
Schil de pompoenstukken met een dunschiller en snijd in parten. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Schil het stukje verse gember en de peultjes. Breng in een waterkoker ½ liter water aan de kook.
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 min. Giet het kookwater af, vang ¼ liter op, en houdt de rijst warm in de kookpan.
Verhit in een wokpan 1 el olie op hoog vuur, en roerbak de kiphaasjes en de ui goudbruin. Schep de pompoen en peultjes erbij en roerbak 5 min. Schep de pompoen en peultjes erbij en roerbak 5 min. Dan kunnen de cashewnoten erbij en rasp boven de wok een stukje van ± 1 cm gember af. Schep goed om. Voeg het opgevangen rijstkookwater toe en breng het aan de kook. Voeg de sukiyakisaus en naar smaak wat suiker toe en laat het geheel even sudderen.
Breng het gerecht, indien nodig, op smaak met zout en peper.
Serveer samen met de rijst.


~bron;verseoogst~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.