Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 september 2021 @ 13:29 door Ingrid , 220 keer bekeken

Herfstige ovenschotel met pad…

Herfstige ovenschotel met paddenstoelen en worst
oven 6 personen


Benodigdheden
500 gr worst
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
500 gr waspeen
2 rode uien, in halve ringen
500 gr kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken
3 tenen knoflook
2 tl mosterd
scheutje olie
ovenschotel


Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ËšC. en zet een ovenschaal klaar.

Snijd de worst in stukjes en bak ze in een ruime pan of wok. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, als ze maar een lekker kleurtje krijgen. Schep ze uit de pan in een ovenschaal.
Gooi wat van het vet weg uit de pan, maar laat ongeveer een eetlepel van het braadvocht achter. Bak daarin de rode ui een minuut of 2 tot ‘ie zacht is. Voeg de stukjes wortel toe en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren, na ongeveer 5 min.
Doe de champignons erbij en laat ongeveer 3 min meebakken. Breng op smaak met peper en zout en meng met de worst in de ovenschaal.
Kook ondertussen de aardappels samen met de knoflooktenen in ruim kokend water in 20 min gaar. Stamp ze, roer de mosterd er doorheen en eventueel nog wat boter en/of room.
Dek de groenten in de ovenschaal af met de puree. Trek er met een vork banen overheen: dat worden in de oven lekker knapperige stukjes.
Bak de herfstige ovenschotel in ongeveer 20 à 25 min goudbruin in de oven.


Weetje
Deze herfstige ovenschotel met paddenstoelen en worst is precies waar je trek in krijgt als de dagen kouder en donkerder worden. Met worst, champignons, wortel en rode ui onder een dakje van romige aardappelpuree. Warm jezelf op aan deze herfstige ovenschotel met paddenstoelen en worst. Makkelijk om te maken én… superlekker!


~bron;aldi~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.