Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 september 2021 @ 13:29 door Ingrid , 197 keer bekeken

Schelpjespasta met broccoli, …

Schelpjespasta met broccoli, spekjes & crème fraîche
Oven 4 personen


Benodigdheden
300 gr schelpjespasta
1 grote broccoli, in kleine stukjes
150 gr spekreepjes
paar takjes verse tijm
3 el olijfolie
400 gr crème fraîche
100 gr verse spinazie, grofgehakt
sap van ½ citroen
zout & versgemalen zwarte peper
30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
40 gr panko of wit broodkruim


Bereiden
Verwarm de oven voor op 200'C. Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af.
Terwijl de pasta kookt verdeel je de broccoli, spekjes en tijm in een grote braadslede en roer er 1 eetlepel olijfolie door. Zet de slede 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Roer de pasta door de broccoli en spekjes, samen met nog 1 eetlepel olijfolie en de crème fraîche, spinazie, het citroensap en roer er wat zout en versgemalen peper door.
Strooi de Parmezaanse kaas en de panko over het gerecht, besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie en zet 20 min in de oven, tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Dien heet op.


Tip
Je kunt ook nog variëren, ipv Parmezaanse kaas lijkt het me ook lekker met een blauwschimmel kaas of gewoon een belegen geraspte kaas. De spinazie kun je ook weglaten en wat meer broccoli erdoor doen. Voor een vegetarische versie laat je de spekjes weg.


~bron;desnellebakplaat~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.