Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 augustus 2021 @ 10:07 door Ingrid , 232 keer bekeken

Courgettestamppot met gegrild…

Courgettestamppot met gegrilde zalm
stampot 4 personen

 

Benodigdheden
2 courgettes
600 gr zalmfilet met huid
1 kg stamppotaardappelen
25 gr boter
1 citroen
20 gr basilicum
125 ml zure room


 

Bereiden
Breng een pan water voor de aardappelen aan de kook. Verhit de grillpan voor. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Rooster de courgetteblokjes in de grillpan 10-12 min tot ze goed gekleurd zijn (maar niet zwart!). Schep ze regelmatig om met een houten spatel zodat ze niet aan de pan kleven of aanbranden.
Kook de aardappelen in 12 min gaar. Snijd intussen de zalm in 4 gelijke porties en bestrooi met versgemalen peper. Verhit in een koekenpan de boter en bak de zalm op de huidkant 2-3 min tot de huid krokant is. Keer de zalm en bak nog ± 2 min tot de zalm vanbinnen rosé of naar wens gaar is.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de rest van de citroen in 4 partjes. Snijd de blaadjes van de basilicum fijn. Roer de zure room los met
1/3 van de basilicum, ½ el citroenrasp en breng op smaak met versgemalen peper.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met 1½ el citroensap en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de courgetteblokjes en de rest van de basilicum door de puree. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de stamppot over 4 borden, leg er de zalmfilet op en schep er een lepel zure-roomsaus over.


~bron;jumbo~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.