Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 23 augustus 2021 @ 10:07 door Ingrid , 227 keer bekeken
Bloemkool-mangosalade
lunch 2 personen
Benodigdheden
1 bloemkool, in roosjes
gebroken
1 el zonnebloemolie
1/2 tl gemalen komijn
1 mango, geschild, ontpit en
met een mandoline in linten
geschaafd
2 handenvol waterkers
handje koriander, grof gescheurd
snuf zeezout & zwarte peper
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C en verdeel de
bloemkoolroosjes over een bakplaat.
Meng de olie en komijn in een kommetje. Gebruik
een bakkwast om de bloemkool met de komijnolie te
bestrijken. Bak de bloemkoolroosjes 15-20 min in de
oven, tot ze goudbruin zijn met knapperige randjes.
Meng ondertussen de mangolinten, waterkers en
koriander op een serveerschaal.
Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en
schep ze door de salade. Breng het geheel op smaak met
een snuf zeezout en zwarte peper en druppel er wat hete
komijnolie, van de bakplaat, over.
Tip
Voeg voor wat extra eiwitten en crunch een handje
geroosterd amandelschaafsel toe.
~bron;foodandfriends~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.