Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 23 augustus 2021 @ 10:07 door Ingrid , 227 keer bekeken

Bloemkool-mangosalade

Bloemkool-mangosalade
lunch  2 personen

 

Benodigdheden
1 bloemkool, in roosjes
gebroken
1 el zonnebloemolie
1/2 tl gemalen komijn
1 mango, geschild, ontpit en
met een mandoline in linten
geschaafd
2 handenvol waterkers
handje koriander, grof gescheurd
snuf zeezout & zwarte peper


 

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C en verdeel de
bloemkoolroosjes over een bakplaat.
Meng de olie en komijn in een kommetje. Gebruik
een bakkwast om de bloemkool met de komijnolie te
bestrijken. Bak de bloemkoolroosjes 15-20 min in de
oven, tot ze goudbruin zijn met knapperige randjes.
Meng ondertussen de mangolinten, waterkers en
koriander op een serveerschaal.
Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en
schep ze door de salade. Breng het geheel op smaak met
een snuf zeezout en zwarte peper en druppel er wat hete
komijnolie, van de bakplaat, over.

 


Tip
Voeg voor wat extra eiwitten en crunch een handje

geroosterd amandelschaafsel toe.


~bron;foodandfriends~



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.