Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 23 augustus 2021 @ 10:07 door Ingrid , 235 keer bekeken
Kip gestoofd in witte wijn en crème fraîche met olijven en citroen
kip 4 personen
Benodigdheden
4 kippenbouten, verdeeld in karbonades en drumsticks
scheut olijfolie
200 gr grote sjalotten, (grof) gesnipperd
150 gr gerookte spekblokjes
3 teentjes knoflook, (grof) gesnipperd
250 ml witte wijn
200 ml crème fraîche
1 citroen
1 handje platte peterselie
100 gr lekkere groene olijven
50 gr kappertjes
Bereiden
Bestrooi de kipstukken met zout en peper. Verhit een scheut olie in een grote braadpan en bak het vlees in 2 porties op hoog vuur rondom mooi goudbruin in een 8 min. Schep uit de pan en bewaar op een schoon bord. Giet eventueel overtollig vet af.
Fruit de sjalot, spekjes en knoflook 5-10 min op laag vuur tot de ui zacht is en de spekjes uitgebakken zijn. Giet de wijn erbij en laat flink uitbruisen. Voeg crème fraîche, zout en peper toe. Rasp de schil van de citroen erboven, pers daarna uit en voeg ook het sap toe. Hak de helft van de peterselie fijn en doe erbij.
Doe de kip terug en duw een beetje onder. Laat met deksel op de pan op het kleinste pitje een uur sudderen. Warm op het laatst even de olijven en kappertjes mee. Bestrooi met de andere helft van de fijngehakte peterselie.
Saus te dun? De volgende dag is hij meestal vanzelf wel ingedikt, maar zo niet: wat maïzena loskloppen in een beetje water en even laten meesudderen.
~bron;okoko~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.