Blogposts
Blog
Geplaatst op maandag 23 augustus 2021 @ 10:07 door Ingrid , 211 keer bekeken
zomerse flammkuchen met courgette & pittig gehakt
pizza 1 flammkuchen
Benodigdheden
1 roll kant-en-klaar deeg voor flammkuchen (of pizzadeeg)
125 gr zure room
5 dunne, geschaafde linten gele courgette
5 dunne, geschaafde linten groene courgette
Een paar takjes tijm
het gehakt
200 gr gehakt (of een plantaardig alternatief)
blaadjes van 2 takjes tijm
5 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
1 tl tomatenpuree
flinke snuf peper van de molen
flinke snuf zeezout
¼ tl nootmuskaat
½ tl lamskruiden
½ el sambal brandal
Voor de garnering
Een handje verse basilicum
Extra vierge olijfolie (of citroenolie)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Zet een bakplaat klaar, rol er het pizzadeeg op uit en plooi langs de buitenzijde een dun randje naar binnen. Bak het pizzadeeg (zonder toppings) eerst 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe ondertussen de benodigdheden voor het gehakt in een kom en roer door elkaar.
Bak dit mengsel af in een hete pan met een scheutje olijfolie, tot het gehakt gaar is.
Haal het deeg uit de ogen, besmeer ‘m met de zure room (met de achterkant van een eetlepel), verdeel het gehakt erover en schik er vervolgens de linten courgette op: dubbelgevouwen en willekeurig. Werk af met een paar takjes tijm en bak nog eens 15 min in de warme oven.
Haal uit de oven en werk af met verse basilicumblaadjes en een paar drupjes van je favoriete olijfolie of olijfolie met citroen.
~bron;culy~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.