Blogposts
Blog
Geplaatst op zondag 08 augustus 2021 @ 12:47 door ma-de-liefje , 197 keer bekeken
Tomatensalade met parelcouscous en halloumi
salade 4 personen
Benodigdheden
250 gr parelcouscous
200 gr doperwten
1 pakje (circa 225 gr) halloumi
400 gr cherrytomaten
100 gr half gedroogde tomaten
2 el witte wijnazijn
4 – 5 el olijfolie extra vergine
zwarte peper & zout
flinke hand rucola
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
2 takjes dille, alleen de blaadjes
bakpapier
Bereiden
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
Voeg de laatste 5 min de doperwten toe en kook mee. Giet daarna af en spoel na met koud water.
Haal ondertussen de halloumi uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Snijd daarna in 12 plakken.
Verhit een koeken- of grillpan en vet in met een dun laagje bakolijfolie.
Bak of grill de plakken 2 tot 3 min per kant tot goudbruin. Bewaar daarna op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Terwijl alles in de pannen zit, halveer je de cherrytomaten en hak je de half gedroogde tomaten grof.
Meng in een kom met de parelcouscous en doperwten.
Schenk de witte wijnazijn in een kommetje en klop de olijfolie extra vergine erdoor tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de tomatensalade aan met de dressing en meng er nog een flinke hand rucola door.
Verdeel over een saladeschaal en leg daar de gegrilde halloumi op.
Garneer royaal met basilicum en dille en serveer
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.