Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 augustus 2021 @ 12:47 door ma-de-liefje , 224 keer bekeken

Quiche met radijsjes, doperwt…

Quiche met radijsjes, doperwten en pesto
quiche met 12 punten

 

Benodigdheden
1 bos radijsjes
25 gr pijnboompitten, geroosterd + circa 2 el extra
50 gr Pecorino kaas, geraspt
1 teentje knoflook, grof gehakt
100 ml olijfolie extra vergine
zwarte peper & zout
1 rol koelvers deeg voor hartige taart/quiche
paneermeel of couscous
150 gr doperwten
120 ml slagroom
5 eieren

 

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C  en vet een quichevorm licht in.
Snijd het loof van de radijsjes en laat even weken in een bak met koud water en een snuf zout. 
Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Spoel het loof na met koud water in een vergiet en droog. Met een slacentrifuge werkt dat het beste. Hak het daarna grof.
Hak de pijnboompitten met 25 gr Pecorino en de knoflook fijn in een hakmolen of keukenmachine. Voeg het radijsloof toe met 50 ml olijfolie extra vergine en maal verder. Schenk nu olijfolie erbij terwijl de machine blijft draaien tot je een mooie, stevige pesto hebt. Maak ‘m niet te dun en niet alle olie hoeft erbij. 
Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi er een dun laagje paneermeel of couscous over. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet zompig wordt.
Verdeel de radijsjes en doperwten over de bodem en verdeel daar naar smaak wat pesto over, zo’n 3 tot 4 eetlepels.
Klop de slagroom los met de eieren, 25 gr Pecorino en een snuf zout en peper. Schenk dit over de vulling heen en strooi als laatste nog wat pijnboompitten erover.

Snijd het deeg rondom bij met een scherp mesje (of vouw overlappend deeg over de vulling heen) en zet de quiche in de oven voor 40-45 min.
Als de quiche goed gaar en goudbruin is, kan deze uit de oven. Laat iets afkoelen op een rek en snijd daarna in punten.
Serveer de quiche met radijsjes en doperwten met de overgebleven pesto.

 

Tip: De overgebleven pesto kun je in de koelkast bewaren. 
Gebruik daarvoor een afsluitbaar potje en schenk een dun laagje olie op de pesto.

 

bron;francesca kookt



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.