Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 augustus 2021 @ 12:47 door ma-de-liefje , 140 keer bekeken

Spinaziesalade met garnalen e…

Spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas
lunch 2 personen of voorgerecht 4 personen


Benodigdheden
12 grote garnalen met kop

3 teentjes knoflook
½ rode peper
zonnebloemolie
2 el sojasaus
2 el olijfolie extra vergine
2 tl honing
100 gr babyspinazie
stuk Parmezaanse kaas
zwarte peper & zout
1 bio citroen


Bereiden
Pel de lijven van de grote garnalen en verwijder het darmkanaal.

Maal de teentjes knoflook en rode peper fijn met een scheut zonnebloemolie en een snuf zout.
Meng dit met de grote garnalen in een kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast om te marineren.
Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie extra vergine en honing.
Verhit een grill- of koekenpan en gril de garnalen op hoog vuur in een paar minuten net gaar en roze.
Maak in de tussentijd de babyspinazie aan met de dressing en verdeel over 2 grote of 4 kleine bordjes.
Rasp daarover een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en bestrooi met peper.
Leg de gegrilde garnalen op de spinaziesalade en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over + citroenschil naar smaak. 

Serveer direct.

 

Tip: Je kunt uiteraard ook volledig gepelde garnalen gebruiken.

 

bron;francesca kookt



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.