Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021 @ 09:34 door ma-de-liefje , 216 keer bekeken

Gehaktballetjes in een rijkge…

Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
granen 2 personen


Benodigdheden
2 el traditionele olijfolie
200 gr rundergehaktballetjes
390 gr artisjokhart in blik
2 tomaten
1 teen knoflook
400 gr tomatenblokjes
150 gr couscous
175 ml kokend water
1 tl gemalen komijn
10 gr verse peterselie


Bereiden
Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. 
Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Fruit de knoflook 1 min in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min op laag vuur.
Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. 
Laat 10 min afgedekt staan.  Roer los met een vork. 
Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min op laag vuur. 
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. 
Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.


Tip:
Strooi er voor een Marokkaans tintje nog wat grof gesneden koriander over


bron:AH



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.