Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 29 juli 2021 @ 09:34 door ma-de-liefje , 236 keer bekeken
Boerenkool-venkelstamp met gerookte kip en amandel
stamppot zomer 4 personen
Benodigdheden
1 kg kruimige aardappel
300 gr verse boerenkool
55 gr amandelschaafsel
2 venkelknollen
270 gr gerookte kipfilet
100 ml halfvolle melk
Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min gaar. Kook de laatste 5 min de boerenkool mee.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een tweede pan water met eventueel zout aan de kook.
Snijd de onderkant en het groen van de venkel.
Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
Kook in 4 min beetgaar.
Snijd de kip in blokjes van een ½ cm.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp fijn met de pureestamper.
Giet de venkel af en verwarm de melk in een steelpan.
Voeg de melk samen met de venkel, kipblokjes en 2/3 van het amandelschaafsel toe aan de stamppot.
Verwarm al omscheppend nog 2 min en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
bron:AH
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.