Blogposts
Blog
Geplaatst op donderdag 29 juli 2021 @ 09:34 door ma-de-liefje , 280 keer bekeken
Orzosalade met olijf en prosciutto
pasta 4 personen
Benodigdheden
300 g orzo (pasta)
450 g tuinerwten, diepvries
2 oranje paprika’s
80 gr prosciutto di Parma (vleeswaren)
150 gr olijven basilicum (vers, bakje)
3 el wittewijnazijn
Bereiden
Orzo koken
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Bereid de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de laatste minuut van de kooktijd de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm.
Scheur 80 g prosciutto di Parma in reepjes.
Giet 150 g olijven basilicum (vers, bakje) af, maar vang de olie op.
Salade maken
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier 1/3 van de prosciutto in, voeg de opgevangen olie van de olijven toe.
Bak de paprika ± 7 min tot goudbruin en gaar. Haal van het vuur.
Snijd de olijven in stukjes.
Giet de riso met tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef.
Meng de orzo en tuinerwten met de paprika, olijven en 3 el wittewijnazijn tot een salade.
Verdeel de rest van de prosciutto erover.
Tip
Deze salade kun je een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Bewaar de rest van de prosciutto en doe die er als laatste overheen.
bron:AH
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.